Ammutaan sähköautomyytit alas

10 myyttiä sähköautoilusta -sivusto on avattu viimein. Tämä sivusto on 40 000 jäsenisen Sähköautot – Nyt! -yhteisön yhteinen ponnistus.

Sivustolla on esitelty 10 yleisintä myyttiä ja niihin napakat vastaukset lähteineen. Myytit koskevat esimerkiksi sähköauton latausta ja todellista ympäristöystävällisyyttä, sähkön tuotannon riittävyyttä sekä akun käyttöikää.

Me Sähköautot – Nyt! -yhteisössä pidämme myyttien ja väärien käsitysten oikaisemista tärkeänä sähköautojen yleistymisen kannalta. Ajatus sivustoon syntyi, kun Facebook-ryhmässä oli turhauduttu oikaisemaan mediassa ja somessa esiintyviä vääriä väittämiä.

Yleisessä keskustelussa ja myös mediassa sähköautoihin liittyy paljon vääriä käsityksiä, joista osa on vanhaa tietoa, osa tahatonta ja tahallista väärinymmärtämistä ja osa rajua mutkien suoraksi vetämistä.

Tällä on ikäviä seurauksia, koska harhaluulot hidastavat siirtymistä sähköautoihin ja näin myös mm. ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Etenkin poliitikkojen käsissä väärinkäsitykset ovat vahingollisia, jos niiden perusteella tehdään lyhytnäköisiä päätöksiä suuntaan tai toiseen.  On myös noloa, jos tietotaso perustuu huoltoaseman baarissa heitettyihin huonoihin läppiin ja kansantaruihin.

Tässä blogissa alammekin tehdä faktantarkastusta mm. uutisiin, artikkeleihin sekä poliitikkojen puheisiin. Ensimmäisessä faktantarkastuksessa on käyty läpi puolueiden puheenjohtajien puheet Ylen suuresta vaaliväittelystä 2019. Tässä paljastui 12 väärää väittämää. Voit lukea jutun täältä.

Tervetuloa mukaan ampumaan alas sähköautomyyttejä ja korjaamaan harhaluuloja!

PS. Tervetuloa myös mukaan Sähköautot – Nyt! -yhteisöön.