MYYTTI 5: ”Sähköautot eivät sovi suomalaisten ajotottumuksiin”

Sähköauto sopii hyvin suurimman osan päivittäisiin ajosuoritteisiin.

Useimpien sähköautojen ajomatkat kertalatauksella ovat noin 200 – 400 kilometriä ja pikalataus sujuu 20 – 60 minuutissa (80% varaukseen). Suomalaisten keskimääräinen ajosuorite päivässä on noin 50 km, joten kapasiteettia riittää hyvin, vaikka autoa ei lataisi edes joka yö.

Pitkillä matkoilla sähköautoja ladataan suurteholatureilla, yhdistäen lataukseen kahvipaussin tai ruokailun. Useimmiten auto on valmis ennen kuin ihmiset ovat valmiita jatkamaan matkaa (etenkin hyvin nopeasti lataavien autojen kohdalla).

Moni perhe on hankkinut sähköauton alunperin kakkosautoksi, mutta huomannut pian, että sähköllä ajetaankin mahdollisuuksien mukaan kaikki arkiajot ajamisen edullisuuden ja miellyttävyyden vuoksi.

Lisää aiheesta

Tutkimus: 85–90 prosenttia matkoista voidaan jo tehdä sähköautoilla, ja pian lukema voi olla 99 prosenttia” (HS.fi) »  (2018)

Suomalainen autoilija ajaa keskimäärin 52 km vuorokaudessa Näin paljon aikaa suomalaiset käyttävät liikenteessä (Tekniikan Maailma) » (2018)

Kakkosautosta tulikin ykkösauto – ”Sähköautoilu onnistuu hyvin Kirkkonummella, jossa pendelöidään paljon” (Viisykkönen, 2020)

 

Videoita
Miten sähköauto suoriutuu road tripistä? (OP Media) » 

Kommentoi